Mat och Klimat

MILJÖ

Bilen får stå tillbaka i storstädernas corona-omstart

När stora delar av världen nu öppnar upp passar flera storstäder på ett genomföra ett...

Det levande gröna kulturarvet skapar hållbar motståndskraft i kristider

Livsmedelsförsörjning och beredskapsfrågor har hamnat på agendan i kölvattnet av coronakrisen. Att Sverige skulle kunna...

Sproud – hållbar ärtmjölk utan lång kylkedja

Sproud grundades 2018 av tre personer från grossisten WeMake i Malmö med målet att hitta...

Tuffa beslut kan styra marknaden rätt

Klimatkrisen beror på överkonsumtion anförd av en dåligt reglerad marknad. Hur svårt det än är...

Klimato sänker restaurangbesökarnas utsläpp – med hjälp av klimatmärkta menyer

Matens klimatpåverkan blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska stoppar i oss, men...

Luftföroreningar kan bidra till ökad dödlighet i covid-19

Flera studier pekar på att risken att dö i covid-19 är högre i regioner med...

Nu införs plastskatten – möts av ris och ros

I maj höjs priset på plastpåsar till följd av den punktskatt som riksdagen beslutat införa...

Minska det globala matsvinnet – längs hela livsmedelskedjan

Många av oss konsumenter är inte medvetna om hur vår mat egentligen produceras. Storskaliga djurfabriker...

Gilla detta: