Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Afrika bidrar minst till klimatkrisen men drabbas hårdast

Länderna på den afrikanska kontinenten står bakom en mycket liten del av de globala utsläppen...

Kommentar: De stora livsmedelskedjorna inte redo att ge upp tobaken

De stora livsmedelskedjorna fortsätter att sälja tobaksprodukter, trots att rökning är vårt enskilt största folkhälsoproblem...

Analys: Forskarna underkänner klimatpolitiken

I söndags hade SVT Agenda en över två timmar lång genomgång av klimatpolitiken, där några...

Torkor och utarmade åkrar driver bönder i fattigdom

Återkommande torkor och minskad bördighet har slagit hårt mot stora områden av jordbruksmarker i Afrika...

Svenska kycklingfabriker bidrar till avskogning i Amazonas

Enorma mängder soja skeppas varje år från Sydamerika till EU för att föda de miljardtals...

Studie: Slopade mängdrabatter kan minska matsvinnet

Mängdrabatter leder till ökat matsvinn. Det visar en ny studie som är framtagen på uppdrag...

Chilensk storsatsning på grön vätgas kan möta hinder

Chile planerar att bli en världsledande producent av billig grön vätgas – genom att utnyttja...

Cashewkött och andra höstiga vegonyheter

En ny sorts vegokött gjort på restprodukter från cashewnöt lanseras nu brett i över 300...

Mangroveskogar – en hotad resurs i kampen mot klimatkrisen

Världens mangroveskogar är viktiga barriärer mot cykloner och lagrar stora mängder koldioxid – men de...

Gilla detta: