Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Indien överraskar med höjda klimatmål på COP26

Indiens premiärminister Narendra Modi tillkännagav vid COP26 flera nya klimatmål, som går längre än de...

Kommentar: Är USA redo att överge sina burgare?

USA:s befolkning beräknas i genomsnitt äta tre hamburgare i veckan. Frågan är om den annalkande...

Krönika: Låt Vegandagens budskap prägla ödesmötet i Glasgow!

Den internationella världsvegandagen sammanfaller i år med klimattoppmötet i Skottland. Nu är det viktigare än...

Protester bromsar frihandelsavtal mellan EU och Mercosur

Massiva protester från civilsamhällets organisationer har gjort att ratificeringen av frihandelsavtalet mellan EU och Sydamerikanska...

Undersökning: Skolmaten blir allt grönare

Andelen växtbaserad mat i landets skolkök ökar. Fyra av fem kommuner erbjuder minst ett vegetariskt...

Afrika bidrar minst till klimatkrisen men drabbas hårdast

Länderna på den afrikanska kontinenten står bakom en mycket liten del av de globala utsläppen...

Kommentar: De stora livsmedelskedjorna inte redo att ge upp tobaken

De stora livsmedelskedjorna fortsätter att sälja tobaksprodukter, trots att rökning är vårt enskilt största folkhälsoproblem...

Analys: Forskarna underkänner klimatpolitiken

I söndags hade SVT Agenda en över två timmar lång genomgång av klimatpolitiken, där några...

Torkor och utarmade åkrar driver bönder i fattigdom

Återkommande torkor och minskad bördighet har slagit hårt mot stora områden av jordbruksmarker i Afrika...

Gilla detta: