Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ny forskning kan ge skjuts åt växtbaserade livsmedel

Så kallade nanofibriller gjorda på växtprotein kan bli en viktig ingrediens i framtidens köttsubstitut för...

Paris tar strid mot massbilismen – sänker hastigheten och slopar p-platser

I ett försök att råda bukt med stadens dåliga luft har staden sänkt hastighetsgränsen i...

Nästa generations husdjursfoder – insekter, ärter och odlat muskött?

Våra fyrbenta vänners matvanor leder till allt större påverkan på klimat och miljö, och under...

Mer eko i vegohyllan – Naturskyddsföreningen kraftsamlar med ny eko-kampanj

Under augusti-september kampanjar Naturskyddsföreningen under parollen Eko för framtiden...

Digital rådgivning ett lyft för kenyanska bönder

Fram till nyligen var potatisodlaren Kimani Mwaniki i Kenya hänvisad till de tips han kunde...

Internationellt vegobolag satsar på Oumph! – “fördubblad produktion”

Den svenska vegosuccén Oumph! köptes förra året av företagsgruppen LIVEKINDLY Co, som även äger varumärken...

Krämig kantarellpasta – 0.3 kg CO2e

Det är kantarellsäsong och få saker är så goda som en krämig kantarellpasta. Hemligheten bakom...

Hårdkokt och växtbaserat – WunderEggs närmar sig lansering

Det är det texasbaserade företaget Crafty Counter som ligger bakom det som ska bli världens...

Vad äter en minimalist? – Intervju med Hanna Bendz

Musikern och bloggaren Hanna Bendz berättar om sin övergång till minimalism, och hur det präglat...

Gilla detta: