Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Kommunen vill halvera mängden kött i skolan – inom fem år

Allt fler kommuner tar sikte på att minska kött och mejeriprodukter i skolmaten för att...

FN-rapport binder samman klimat och biologisk mångfald

Klimatförändringar och förluster av biologisk mångfald är två av de största hoten världen står inför...

Vegetarisk matjessill – 0.2 kg CO2e

Alla älskar matjessill och få saker doftar och smakar Midsommar så mycket som den. Självklart...

Risk att agroekologin utarmas – “industriella matsystemet måste förändras”

FN:s kommitté för global matsäkerhet, CFS, införde nyligen rekommendationer om satsningar på så kallad agroekologi...

Sveriges enda sockerbruk mångmiljonsatsar för klimatet

Klimatsmart och närodlat socker på butikshyllorna? Det är målet när Örtofta sockerbruk genomför nya klimatsatsningar...

Studie visar: Maten större ohälsofaktor än alkohol

Maten är en större riskfaktor än alkohol och droger i Sverige. Dels äter vi för...

Klimatförändringar får kenyanska småbönder att sälja sin mark

För Kenyas småskaliga bönder innebär översvämningar, torkor och värmeböljor att skördar och boskap riskerar att...

Butikskedjorna svarar på frågor om brasilianskt kött

Avskogningen i Brasilien har ökat kraftigt under Bolsonaros styre, mycket som en konsekvens av...

Klimatskatt på animalier minskar utsläppen med en tiondel

I forskningsrapporten Effekter av en klimatskatt på livsmedel visar tre SLU-forskare att en klimatskatt på...

Gilla detta: