Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Vegansk trepeppargryta med pasta – 0.4kg CO2e

Den här vegetariska grytan med flera olika sorters peppar har varit en favorit i flera...

Zimbabwe: Skadeinsekter bekämpas med naturliga fiender

En invasiv typ av fruktflugor har blivit allt vanligare i södra Afrika – och effekterna...

Minskade metanutsläpp: en lågt hängande frukt i den globala klimatkampen

Att minska utsläppen av metan är bland det mest kostnadseffektiva som världssamfundet kan göra för...

Ny studie: Plöjningsfritt jordbruk kan minska klimatpåverkan med 30 procent

Att undvika plöjning och liknande jordbearbetning skulle kunna minska jordbrukets klimatpåverkan globalt med upp till...

FN: Nya åtgärder krävs för att skydda världens skogar

Pandemin har inneburit ytterligare ett hot mot arbetet för att skydda världens skogar – men...

Lätt att göra rätt – Coops nya hållbarhetsapp pressar leverantörerna

Hur hållbar är matvaran du just plockat ned från butikshyllan? Scanna så får du se!...

Svamppionjärerna expanderar: Mycorena bygger proteinfabrik i Falkenberg

Flera tusen ton svampprotein till den svenska livsmedelsindustrin 2030. Det är målet för göteborgsbaserade uppstickaren...

Minknäringen får miljonbidrag – pressen ökar på regeringen och EU

Regeringens beslut att ge minknäringen 60 miljoner i ersättning möter skarp kritik från djurrättsorganisationer och...

De ska fånga in kolet ur luften – “motsvarar 40 miljoner träd”

För att klara klimatkrisen krävs mer än bara minskade utsläpp. På Nordic DAC group ser...

Gilla detta: