Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Krönika: Mat och Klimat i karantänen

När jag sitter i karantän blir det lätt fokus på mat och klimat. Det blir...

Här odlar elever, kolonister och kommersiella aktörer ihop – “inspirerar varandra”

I Hågaby utanför Uppsala har ett försök genomförts där skolträdgård, kolonilotter och kommersiell odling delar...

Preem drar tillbaka sin ansökan – En delseger för klimatet

Preems beslut om att dra tillbaka sin ansökan om att bygga ut sitt raffinaderi var...

Klimatberäknade recept: Kantarellgryta med lingon och potatis – 0.2kg CO2e

Det här är en mustig gryta med linser och kantareller som smakar underbart av höst...

Ny studie: Stenmjöl på åkermark, en mirakelkur för klimatet?

Att sprida stenmjöl på åkermark har potentialen att suga upp hälften av EU:s årliga utsläpp...

Frysfacken lever – gör du?

Så länge vi maximerar löner istället för att korta normalarbetstiden så lär eget ägande fortsätta...

Insändare: Växtbaserad klimatomställning saknas i budgeten

I måndags presenterade finansminister Magdalena Andersson höstbudgeten. Vi har läst den och blir mycket oroade...

Krönika: Jakt på recept med gamla normer

Det var väl bara en tidsfråga innan AR, Augmented Reality, spel skulle hitta nya vägar...

Kan vätgas vara en nyckel till det fossilfria jordbruket?

Maskinerna är tunga och energislukande vilket gör dem svårare att elektrifiera än exempelvis personbilar. Samtidigt...

Gilla detta: