Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ny rapport: Den globala återhämtningen inte grön nog

Det är bara en handfull av världens stora ekonomier som lyckats införa en klimatpositiv grön...

Svensk elproduktion slår rekord – men nätkapaciteten är otillräcklig

Vi producerar och exporterar el som aldrig förr, ändå tvingas företag som Pågen skjuta upp...

Småskalig elproduktion stärker fattiga i Brasilien

Satsningar på lokal elproduktion kan bli ett lyft för miljontals fattiga i Brasilien. I flera...

SLU-forskare äter ett år gammal yoghurt – folkbildar om matsvinn

Ingrid Strid, som till vardags forskar om livsmedelssystemets miljöpåverkan vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), har nyligen...

Vegansk Indisk Pumpacurry – 0.2 Kg CO2e

Den här klimatsmarta grytan kommer från Kerala i södra Indien och görs egentligen på flaskkurbits...

Danmark avlivar 15 miljoner minkar efter utbrott av muterat coronavirus

Den danska regeringen inför ett totalförbud mot minknäringen sedan minst tolv personer smittats av ett...

5 Glada Gröna Nyheter – Oktober

IEA har kommit med en jätterapport som visar att solel nu är världens billigaste kraftform...

Vägar mot nollsvält – bistånd och basinkomst?

Antalet undernärda har minskat radikalt sedan 60-talet men den positiva utvecklingen har vänt de senaste...

SD tar strid mot vegetarisk skolmat – “Inte värt att offra köttet”

I ett flertal kommuner har Sverigedemokraterna agerat för att stoppa de nya vegetariska rätter som...

Gilla detta: