Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Krönika: Utblick genom två kikare

När man sitter i karantän använder man två kikare. En har ett fokus på kortare...

Klimatberäknade recept: Veganska Morotsjärpar med potatis – 0.1 kg CO2e

Snabba, frasiga, knapriga och lysande gula i färgen. Kan man önska mer? De här får...

Naturbruksskola testar populära proteingrödor – vill minska importberoendet

Kikärtor, amarant och quinoa. Ovanliga grödor i Sverige idag. Men kanske inte framöver, när klimatet...

5 Glada Gröna Nyheter – Augusti

Utsläppen från svenskarnas privatkonsumtion fortsätter att minska, alla partier vill skärpa straffen för grovt djurplågeri...

Minskat matsvinn genom sensorer på förpackningar

En av de främsta förklaringarna till att vi inom EU varje år slänger 90 miljoner...

Moder Matjord del 1 – hotet mot våra jordar

Hoten mot den produktiva matjorden är flera: erosion, urbanisering, näringsläckage och degradering leder till sämre...

Hellre bensin än blåbär?

Ett kilo blåbär kan ha lika stor klimatpåverkan som en liter bensin, om bärplockarna flugit...

Tyskland fasar ut kol i förtid – “ekonomiskt ohållbart”

2018 hamnade Tyskland på femte plats av de länder som använder mest kol i världen...

Raps – framtidens proteinkälla?

Vi är idag vana att soja utgör proteinkälla för mycket vegetarisk mat och foder, och...

Gilla detta: