Mat och Klimat

Martin Bowman
Ansvarig kampanjer och livsmedelspolitik.

För hälsa och hållbarhet: högst 255 gram kött i veckan

Tycker du om denna artikel?

Viktiga nyheter! Ny studie visar:

  • Ät högst 255 gram kyckling/fågel eller fläsk per vecka för en hälsosam och hållbar kost
  • De flesta hållbara dieter var veganska, vegetariska och flexitariska dieter
  • Även en ”blygsam konsumtion” av nötkött överstiger vad planeten kan upprätthålla, så det är idealiskt att helt utesluta nötkött.

 

Studien efterlyser bättre politik och bättre offentliga ramverk för att stödja en övergång till hållbara matval. Vi behöver politiska förändringar, såsom förändringar av subventioner, offentlig upphandling av skol- och sjukhusmåltider, reformer av kostriktlinjer och annan politik för att göra det lättare för människor att välja det hållbara valet.

Studien är ett av allt flera bevis för att höginkomstländer i synnerhet behöver minska sin konsumtion av kött och mjölkprodukter kraftigt, för att uppnå hälsosamma och hållbara kostvanor, vilket undviker klimatkriser och säkerställer en trygg framtid för världen.

Studien är publicerad i ”Nature Food”.

Bild av Martin Bowman
Martin Bowman
Ansvarig kampanjer och livsmedelspolitik.
Åsikter och kommentarer

Dina åsikter och kommentarer är viktiga för Mat & Klimat!

Vi vill gärna veta vad du tycker.

Skriv till oss:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tycker du om denna artikel?
UTVALDA INLÄGG
SENASTE NYHETERNA
MEST LÄSTA FÖRFATTARE
Visited 237 times, 237 visit(s) today

Gilla detta:


Upptäck mer från Mat och Klimat

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Upptäck mer från Mat och Klimat

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa