
Baljväxter och mörkgröna bladgrönsaker – två riktiga näringsbomber som ofta nämns när det pratas om hälsosam mat. Men hur får vi in dem i vardagen på ett riktigt gott sätt? Här kommer en ämäääzing sallad som kombinerar båda!
En av de mest spännande hälsofrämjande ämnena i kål är sulforafan, en kraftfull antioxidant som har visat sig kunna stärka immunförsvaret, skydda mot vissa cancerformer och till och med förbättra kroppens avgiftningssystem. Sulforafan aktiveras när kålen finhackas eller tuggas ordentligt – vilket gör den här salladen extra bra för hälsan!
Jag har testat denna sallad många gånger på mina veganska matlagningskurser, och den blir alltid en favorit. Deltagarna brukar bli förvånade över hur gott rå grönkål faktiskt är – speciellt i kombination med fräscht äpple och citron. Många berättar efteråt att de börjat göra den hemma, vilket är det bästa betyget man kan få!
Så varför inte testa denna krispiga, näringsrika och mättande vintersallad redan idag?
Recept: Grönkålsallad med bönor och äpple
🥬 Ingredienser
🥗 Gör så här
💡 Tips!
Massera gärna grönkålen med lite citronjuice och olivolja innan du blandar ihop salladen – det gör den extra mjuk och smakrik!
Denna sallad är perfekt som en lätt lunch, ett fräscht tillbehör eller en matig middag med en bit surdegsbröd till. Dessutom håller den sig bra i kylen och smakar nästan ännu bättre dagen efter!
Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.
Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.