Mat och Klimat

INRIKES

Nu ökar konkurrensen om matsvinnet

År 2016 lanserades Karma-appen, med konceptet att koppla ihop mat som riskerar att kastas med...

Politik för klimatsmart och artsmart mat

I en ny stor rapport har forskare sammanställt tidigare forskning och utifrån det analyserat vilka...

Hur mycket matavfall kan gömmas i Globen?

En kritisk granskning av Naturvårdsverkets senaste rapport om matavfall i Sverige. Matsvinn har seglat upp som...

Det levande gröna kulturarvet skapar hållbar motståndskraft i kristider

Livsmedelsförsörjning och beredskapsfrågor har hamnat på agendan i kölvattnet av coronakrisen. Att Sverige skulle kunna...

Lupintas svenskodlade sötlupiner utmanar sojan på vegohyllan

Intresset för svenska baljväxter ökar. Mat och Klimat har besökt Lupinta, en Malmöbaserad startup som...

Råttor skrattar och torskar väljer svält

Idag vet vi sedan länge att djur i högsta grad kan lida. I försök har...

Politikerna struntar i djurindustrins konsekvenser – men framtiden är vegansk

Trots djurindustrins uppenbart negativa konsekvenser för vår planet, för djuren och för vårt välbefinnande på...

Ny rapport: Vegbranschen boomar i coronatider

Vegsektorn ser ut att bli en av få vinnare i det svåra ekonomiska läge som...

Gilla detta: