Mat och Klimat

INRIKES

Lupintas svenskodlade sötlupiner utmanar sojan på vegohyllan

Intresset för svenska baljväxter ökar. Mat och Klimat har besökt Lupinta, en Malmöbaserad startup som...

Råttor skrattar och torskar väljer svält

Idag vet vi sedan länge att djur i högsta grad kan lida. I försök har...

Politikerna struntar i djurindustrins konsekvenser – men framtiden är vegansk

Trots djurindustrins uppenbart negativa konsekvenser för vår planet, för djuren och för vårt välbefinnande på...

Ny rapport: Vegbranschen boomar i coronatider

Vegsektorn ser ut att bli en av få vinnare i det svåra ekonomiska läge som...

Sproud – hållbar ärtmjölk utan lång kylkedja

Sproud grundades 2018 av tre personer från grossisten WeMake i Malmö med målet att hitta...

Klimato sänker restaurangbesökarnas utsläpp – med hjälp av klimatmärkta menyer

Matens klimatpåverkan blir allt viktigare när vi väljer vad vi ska stoppar i oss, men...

Luftföroreningar kan bidra till ökad dödlighet i covid-19

Flera studier pekar på att risken att dö i covid-19 är högre i regioner med...

Nu införs plastskatten – möts av ris och ros

I maj höjs priset på plastpåsar till följd av den punktskatt som riksdagen beslutat införa...

Djurindustrins antibiotikamissbruk ökar resistensen – ett hot även vid virusutbrott

Allt fler experter drar kopplingen mellan antibiotikaresistens och risken att dö i covid-19. Det kan...

Gilla detta: