Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Krönika: Med veganism och kärnkraft räddar vi klimatet

Effekten av att behålla kärnkraftens andel av elförsörjningen är ungefär...

Krönika: Chockad av chokladens bakgrund?

Vill du bidra till barnslavar, regnskogsskövling och klimatkrisen? Ät choklad!...

Mexiko: Stora kostnader för avsaltning av vatten

För att motverka vattenbristen i Mexiko har myndigheterna godkänt ett...

Nya Zeelands klimatplan: Bensinbilsförbud och färre djur

Nya Zeeland fortsätter sin resa mot klimatneutralitet under den nyligen...

Ny rapport om tobaksindustrins miljöpåverkan

Riksförbundet VI Som Inte Röker (VISIR) har nu publicerat en...

Ny studie: Stor skillnad på svenska och importerade baljväxter

Baljväxter förespråkas ofta som ett klimatsmart alternativ till animaliska proteiner...

Analys: Kött ger öppna landskap – är det bra?

Ännu på medeltiden kunde en ekorre hoppa från träd till...

Gilla detta: