Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Artificiell fotosyntes ger möjlighet till framtida fossilfritt bränsle

Vid Uppsala Universitet är en av de metoder som studeras artificiell fotosyntes. Men forskningen är...

Klimatlat är klimatsmart

Historien är full av människor som offrat sina liv för syften som vi idag finner...

Välj ekologiskt snabbkaffe från Brasilien utan mjölk

Mot bakgrund av att vi svenskar är storkonsumenter av kaffe - hela 7,2 kg per...

Så kan minskat matsvinn på åkern öka odlarens lönsamhet

Matsvinn uppstår i alla led från jord till bord. Svinnet i butiker, restauranger och i...

Multinationella livsmedelsbolag ger hopp om storskalig övergång till regenerativt jordbruk

Inför Cop27, FN:s klimattoppmöte i Egypten, kommer argumentationshjälp från oväntat håll: multinationella livsmedelsföretag som Bayer...

Veganska Världsdagen påminner oss om vår tragiska relation till djurriket

Jag har, som av en osynlig hand, fått en ny bakgrundsbild till ”skrivbordet” i min...

Odlat kött laddad politisk fråga – men draghjälpen kan komma från rymden

Frågan om att EU behöver stötta utvecklingen av odlad kött har under året lyfts i...

Bidens exekutiva order ger skjuts åt gröna proteiner 

USA:s president Joe Biden har i september undertecknat en exekutiv order om att prioritera bioteknik...

Vindkraften kan ge nytt liv till Östersjön – genom vätgas

Syreskulden i Östersjön är i år den största sedan mätningarna påbörjades 1970. Med syreskuld menas...

Gilla detta: