Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Flera köttföretag satsar på växtbaserat – “Står inför en stor omställning”

Vegotrenden är här för att stanna. Nu satsar flera företag som är traditionellt förknippade med...

Biodiversitetsdatabas för livsmedel kompletterar den tidigare Klimatdatabasen

Hur påverkas den biologiska mångfalden av maten vi äter? Det är en fråga som forskningsinstitutet...

Förödande översvämningar allt vanligare i Brasiliens städer

I januari drabbades området runt den sydbrasilianska storstaden Belo Horizonte av kraftiga skyfall – med...

V slutar med “köttskam” – men politiken för minskad köttkonsumtion ligger fast

Vänsterpartiet ska inte längre uppmana medborgarna att sluta flyga eller byta till växtbaserad kost. Men...

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen så att alla människor på...

Koldioxid kvar över 100 000 år

En del av den koldioxid vi människor släpper ut i atmosfären blir faktiskt kvar där...

Klimatsmarta menyer får stor effekt på köttkonsumtionen

Med hjälp av små förändringar på restaurangmenyer kan man åstadkomma stor skillnad. Det kan handla...

Förorenade kemikalier hotar Vättern

Köldmedierna i nya kylar, frysar och luftkonditioneringsanläggningar skulle vara mer miljövänliga. Men nu visar en...

Sveriges första kommersiella proteinfabrik invigs i Bjuv

Merparten av baljväxterna vi konsumerar är importerade, men nu har landets första kommersiella proteinfabrik startat...

Gilla detta: