Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Mänsklighetens första comfort food – den älskade kikärtan

Sedan den började odlas i Mellanöstern för drygt 10 000 år sedan har inget kunnat...

Klimatpanelen varnar: matproduktionen är hotad

I den senaste rapporten från FN:s klimatpanel IPCC ligger fokus på klimatkrisens effekter på samhället...

Klimatkrisen driver på den globala ojämlikheten

Den stora ojämlikheten i världen skördar minst 21 000 människoliv per dag, enligt Oxfam. Liksom...

Naturskyddsföreningen kampanjar för hållbart fiske – “Krävs lagstiftning”

Trålgränsen måste flyttas ut permanent, samtidigt som skonsamt och småskaligt fiske måste ges en högre...

Salladsföretaget Picadeli slopar plast och satsar på växtbaserat

I höstas slutade Picadeli med rött kött. Nu fortsätter företaget med en ambitiös klimat- och...

Kampanj ska stärka arbetet med Afrikas gröna mur

Söder om Sahara pågår arbetet med att anlägga ett 800 mil långt grönområde som ska...

Regenerativt jordbruk på tröskeln till större genombrott i Sverige

Idén om ett jordbruk i harmoni med de naturliga ekosystemen och deras processer blir allt...

Bakslag för plaståtervinningen under pandemin

Coronakrisen har haft stora effekter på hanteringen av plast i världens länder. Användningen av engångsprodukter...

Världens länder göder miljöskadlig verksamhet – över 17 biljoner i stöd varje år

Trots världssamfundets upprepade klimatlöften fortsätter offentliga pengar att flöda till fossil verksamhet och ett ohållbart...

Gilla detta: