Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Klimatkrisen under corona – ingen grön återhämtning i sikte

Det skulle behövas motsvarande en global corona-lockdown vartannat år om världssamfundet ska klara av att...

Drömmen om den gröna staden lever – Allt fler odlar urbant

Vertikala odlingstorn i benvit plast, LED-belysta källarlokaler eller klassiska kolonilotter och pallkragar i stadens små...

Köttkonsumtionen störtdyker – lägsta nivån på 20 år

Svenskarnas köttkonsumtion minskar för fjärde året i rad sedan toppnoteringen 2016, samtidigt som den inhemska...

Brasilien har försvagat miljölagarna under pandemin

Medan världens blickar varit fokuserade på coronapandemin har Brasiliens regering drivit igenom en mängd lagändringar...

Linsgryta – gott, etiskt, billigt, enkelt, nyttigt

Det här receptet på linsgryta räcker till 6 rejäla portioner GEBEN-mat som är Gott, Etiskt...

Krönika: Frijoles Negros, Kubas varma hjärtslag

Man kan nästan säga att livet på Kuba kretsar kring de svarta skönheterna som med...

Sverige satsar på sjömatsektorn – vill öka den inhemska produktionen

En mångmiljonsatsning från forskningsrådet Formas ska tiodubbla den svenska sjömatsektorn, göra den mer hållbar och...

Debatt: Dags att ta vetenskapen på allvar – världen behöver mer växtbaserat!

Trots en uppsjö av vetenskapliga rapporter och forskarlarm som uppmanar ett globalt matskifte, står våra...

Gilla detta: