Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

FN lanserar årtionde för havsforskning

FN har utlyst ett årtionde för havsforskning för hållbar utveckling. De hot som mänskliga aktiviteter...

Krönika: Med veganism och kärnkraft räddar vi klimatet

Effekten av att behålla kärnkraftens andel av elförsörjningen är ungefär jämförbar med att hela befolkningen...

Gudrun Schyman om klimatinitiativet – “Feminism är att värna planeten”

Det pratas allt mer om klimatet - men någon verklig krisinsikt finns där inte. Det...

Schysst mat? Ny podd tar sig an det globala matsystemet

Idag släpps den nya podden Schysst Mat, med Anna Tibblin och Sigrid Bárány. En podd...

Go Green letar lösningar för att slippa skicka ärter till Italien tur och retur

Svenskodlade baljväxter skickas till Italien för att kokas och packas - något som äter upp...

Krönika: Chockad av chokladens bakgrund?

Vill du bidra till barnslavar, regnskogsskövling och klimatkrisen? Ät choklad! Vill du äta något som...

Mexiko: Stora kostnader för avsaltning av vatten

För att motverka vattenbristen i Mexiko har myndigheterna godkänt ett stort antal anläggningar för avsaltning...

Nya Zeelands klimatplan: Bensinbilsförbud och färre djur

Nya Zeeland fortsätter sin resa mot klimatneutralitet under den nyligen omvalda premiärminister Jacinda Ardern. Tidigare...

Ny rapport om tobaksindustrins miljöpåverkan

Riksförbundet VI Som Inte Röker (VISIR) har nu publicerat en ny rapport om tobaksindustrins miljöpåverkan...

Gilla detta: