Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Schysst mat? Ny podd tar sig an det globala matsystemet

Idag släpps den nya podden Schysst Mat, med Anna Tibblin och Sigrid Bárány. En podd...

Go Green letar lösningar för att slippa skicka ärter till Italien tur och retur

Svenskodlade baljväxter skickas till Italien för att kokas och packas - något som äter upp...

Krönika: Chockad av chokladens bakgrund?

Vill du bidra till barnslavar, regnskogsskövling och klimatkrisen? Ät choklad! Vill du äta något som...

Mexiko: Stora kostnader för avsaltning av vatten

För att motverka vattenbristen i Mexiko har myndigheterna godkänt ett stort antal anläggningar för avsaltning...

Nya Zeelands klimatplan: Bensinbilsförbud och färre djur

Nya Zeeland fortsätter sin resa mot klimatneutralitet under den nyligen omvalda premiärminister Jacinda Ardern. Tidigare...

Ny rapport om tobaksindustrins miljöpåverkan

Riksförbundet VI Som Inte Röker (VISIR) har nu publicerat en ny rapport om tobaksindustrins miljöpåverkan...

Ny studie: Stor skillnad på svenska och importerade baljväxter

Baljväxter förespråkas ofta som ett klimatsmart alternativ till animaliska proteiner som kött och ägg. Men...

Analys: Kött ger öppna landskap – är det bra?

Ännu på medeltiden kunde en ekorre hoppa från träd till träd i obruten följd ända...

Goda förutsättningar att kolinlagringsprojekt blir permanent

Jordbruksmarken har en stor potential att lagra kol, det vet vi. Men hur mycket? Och...

Gilla detta: