Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

SLU-forskare äter ett år gammal yoghurt – folkbildar om matsvinn

Ingrid Strid, som till vardags forskar om livsmedelssystemets miljöpåverkan vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), har nyligen...

Vegansk Indisk Pumpacurry – 0.2 Kg CO2e

Den här klimatsmarta grytan kommer från Kerala i södra Indien och görs egentligen på flaskkurbits...

Danmark avlivar 15 miljoner minkar efter utbrott av muterat coronavirus

Den danska regeringen inför ett totalförbud mot minknäringen sedan minst tolv personer smittats av ett...

5 Glada Gröna Nyheter – Oktober

IEA har kommit med en jätterapport som visar att solel nu är världens billigaste kraftform...

Vägar mot nollsvält – bistånd och basinkomst?

Antalet undernärda har minskat radikalt sedan 60-talet men den positiva utvecklingen har vänt de senaste...

SD tar strid mot vegetarisk skolmat – “Inte värt att offra köttet”

I ett flertal kommuner har Sverigedemokraterna agerat för att stoppa de nya vegetariska rätter som...

Fredrik Reinfeldt: USA står inför ett ödesval

I en ny bok varnar Fredrik Reinfeldt för Donald Trump som fortsatt USA-president. Mat &...

Krönika: Sötad mat med en nypa klimatförnekande populism

När jag följer utvecklingen i USA blir jag alltmer förtvivlad. Jag tänker förstås på ledarskapet...

Krönika: Veganska världsdagen – en resa mot en sundare värld

Idag är det Veganska Världsdagen, en dag som kan bli en av framtidens största helg...

Gilla detta: