Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Färdplan mot fossilfritt lantbruk – Stort fokus på biobränslen

Biopremie, mer stöd till svensk biogasproduktion och uttalade mål för konsumtionsbaserade utsläpp - det är...

Forskare: Skogar kan vara avgörande i kampen mot fattigdom

Flera studier visar att fattigdomen kommer att öka i världen i coronapandemins spår. Samtidigt visar...

The Human Footprint – musikresa om risker och möjligheter

Klimat- och miljökrisen och människans pågående enorma fotavtryck på planeten blir ett vanligare tema för...

Moder matjord del 3: Att regenerera jordhälsa – alternativa visioner för framtidens hållbara lantbruk

Vad finns det för alternativa vägar framåt för världens matproduktion? Hur ska vi lyckas mätta...

Forskare: Vattenfrågan nyckeln till fred runt Tchadsjön

Den grunda Tchadsjön var tidigare en av världens största, men de senaste årtiondena har sjöns...

Mrs Pankhursts veganska soppa – 0.1 kg CO2e

Den 22 oktober 1913 sitter Emmeline Pankhurst och äter en vegetarisk soppa. Det låter kanske...

Krönika: Enkla tips för en hälsosam vardag

Det finns så många miljoner artiklar om hälsa, välbefinnande och att gå ner i vikt...

EU:s jordbruksreformer: Gröna framsteg eller greenwashing?

Över 300 miljarder euro stod på spel när ministerrådet och EU-parlamentet samlades på var sitt...

IPES-expert: Krävs mer mångfald i matsystemet

Världens matproduktion är i allt för stor grad inriktad på ett fåtal grödor som ris...

Gilla detta: