Mat och Klimat

INRIKES

De ska fånga in kolet ur luften – “motsvarar 40 miljoner träd”

För att klara klimatkrisen krävs mer än bara minskade utsläpp. På Nordic DAC group ser...

Barn gillar vegetariskt

Vegetarisk mat kan uppskattas även av barn. I den här artikeln skriver vi mer om...

Dafgårds storsatsar på vegan-chark – “vi kan inte fortsätta äta kött som idag”

Projekteringen för en ny anläggning för växtbaserad mat i Källby är i sin slutfas och...

Kolonilotter till havs? Den danska folkrörelsen når västkusten

Över 1 000 hobbyodlande danska havsbönder utmanar den konventionella bilden av hur matproduktion och odling...

Miljöpartiet först ut med djurpolitiskt program – fokus på djurens egenvärde

Miljöpartiets partistyrelse har i mars, som första svenska riksdagsparti, antagit ett brett djurpolitiskt program med...

Momentum för vilda pollinatörer – “en fråga som engagerar många”

De för ekosystemen och matproduktionen livsviktiga pollinatörerna minskar snabbt i världen, som en följd av...

SFR avfärdar trålningskritiken – “som att klippa gräset”

Bottentrålning utgör inte bara ett hot mot vissa havslevande arter och marina ekosystem - enligt...

Ny digital marknadsplats gör det enklare att handla lokalproducerat i Stockholm

I april lanseras webbbutiken Farm No Harm. Bakom den står ett nytt bolag med samma...

Gilla detta: