Mat och Klimat

INRIKES

Momentum för vilda pollinatörer – “en fråga som engagerar många”

De för ekosystemen och matproduktionen livsviktiga pollinatörerna minskar snabbt i världen, som en följd av...

SFR avfärdar trålningskritiken – “som att klippa gräset”

Bottentrålning utgör inte bara ett hot mot vissa havslevande arter och marina ekosystem - enligt...

Ny digital marknadsplats gör det enklare att handla lokalproducerat i Stockholm

I april lanseras webbbutiken Farm No Harm. Bakom den står ett nytt bolag med samma...

Studie: Klimatskatt med återbäring sänker utsläpp – och gynnar jordbrukare

För att ge riktig klimatnytta måste en klimatskatt på livsmedel kombineras med att intäkterna används...

Debatt: Varför pratar inte media mer om den enorma klimatutmaningen?

En viktig energidebatt pågår, men varför pratar vi inte ännu mer om klimatfrågan och varför...

Ny modell sänker skollunchens utsläpp med 40 procent – accepteras av eleverna

I en ny avhandling från Karolinska Institutet har en ny metod för hållbara skolluncher tagits...

Stora ersättningar vid virusutbrott – samtidigt koncentreras djurhållningen allt mer

Den svenska djurindustrin har drabbats av flera omfattande virusutbrott vilket tvingat fram massavlivningar och avelsstopp...

Analys: Svensk el fortsätter att tränga ut kolkraft på kontinenten – trots kylan

Några kalla vinterveckor och debatten om svensk elförsörjning är igång igen med full kraft. Det...

Gilla detta: