Mat och Klimat

INRIKES

WWF trycker på riksdagspartierna för att minska övergödningen i Östersjön

Det finns en stor potential att förbättra Östersjöns hälsa genom ett mer cirkulärt jordbruk och...

Prisat stadsodlingsprojekt blir permanent – “enorm outnyttjad potential”

Stadsbonden Klara Hansson har tilldelats hållbarhetspriset 100% Cirkulärt för sitt arbete med en ekologisk stadsodling...

Lidl utökar sitt växtbaserade sortiment inför det nya året

Lågpriskedjan Lidl inleder Veganuari med en storsatsning på nya vegetariska och veganska produkter från det...

Hur stort är ditt handavtryck?

Ekologiskt handavtryck är mer okänt, men handlar om hur mycket positiv miljöpåverkan vi har. Dvs...

Kommentar: Därför vinner KO över Arla i rätten

Under åren har stora delar av miljörörelsen upprepat kritiserat Konsumentverket för hur myndigheten sett mellan...

Nacka kommun inför certifiering för hållbar skolmat

Skolmatens betydelse för miljö och hälsa är ett ämne som engagerar många kostchefer runt om...

Studie: Både människa och planet mår bättre av EAT-Lancetkosten

Forskare vid Lunds universitet har studerat EAT-Lancetkosten och tagit fram ett poängsystem som visar på...

Miljödebattens genombrott i Sverige

Rachel Carsons bok Tyst vår (1962) brukar sägas vara den bok som i första hand...

Vinnova ger miljonstöd till “Framtidens växtbaserade vardagsmat”

Vinnova är en myndighet med uppgift att stärka innovationsförmågan i Sverige. Nu delar de ut...

Gilla detta: