Mat och Klimat

MILJÖ

Världens länder göder miljöskadlig verksamhet – över 17 biljoner i stöd varje år

Trots världssamfundets upprepade klimatlöften fortsätter offentliga pengar att flöda till fossil verksamhet och ett ohållbart...

Ny studie: Slopat djurjordbruk kan minska de globala utsläppen med två tredjedelar

Om hela världen ställer om till en växtbaserad kost skulle utsläppen av växthusgaser minska med...

Regenerativt jordbruk växer snabbt i Storbritannien efter Brexit

Utträdet ur EU har gjort det möjligt för Storbritannien att föra en egen jordbrukspolitik. Nu...

Biodiversitetsdatabas för livsmedel kompletterar den tidigare Klimatdatabasen

Hur påverkas den biologiska mångfalden av maten vi äter? Det är en fråga som forskningsinstitutet...

Förödande översvämningar allt vanligare i Brasiliens städer

I januari drabbades området runt den sydbrasilianska storstaden Belo Horizonte av kraftiga skyfall – med...

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen så att alla människor på...

Förorenade kemikalier hotar Vättern

Köldmedierna i nya kylar, frysar och luftkonditioneringsanläggningar skulle vara mer miljövänliga. Men nu visar en...

Lång torka kan slå hårt mot Latinamerikas skördar

En långvarig torka kan leda till kraftigt minskade skördar i de största latinamerikanska jordbruksländerna Brasilien...

Läckage av antibiotika också en klimatfråga

Överdriven antibiotikaanvändning i exempelvis djurindustrin är inte bara en fråga om hälsa, djurvälfärd och lokala...

Gilla detta: