Mat och Klimat

MILJÖ

SLU-forskare äter ett år gammal yoghurt – folkbildar om matsvinn

Ingrid Strid, som till vardags forskar om livsmedelssystemets miljöpåverkan vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), har nyligen...

5 Glada Gröna Nyheter – Oktober

IEA har kommit med en jätterapport som visar att solel nu är världens billigaste kraftform...

Vägar mot nollsvält – bistånd och basinkomst?

Antalet undernärda har minskat radikalt sedan 60-talet men den positiva utvecklingen har vänt de senaste...

Färdplan mot fossilfritt lantbruk – Stort fokus på biobränslen

Biopremie, mer stöd till svensk biogasproduktion och uttalade mål för konsumtionsbaserade utsläpp - det är...

Moder matjord del 3: Att regenerera jordhälsa – alternativa visioner för framtidens hållbara lantbruk

Vad finns det för alternativa vägar framåt för världens matproduktion? Hur ska vi lyckas mätta...

EU:s jordbruksreformer: Gröna framsteg eller greenwashing?

Över 300 miljarder euro stod på spel när ministerrådet och EU-parlamentet samlades på var sitt...

IPES-expert: Krävs mer mångfald i matsystemet

Världens matproduktion är i allt för stor grad inriktad på ett fåtal grödor som ris...

GMO och gensax – Genväg till bättre mat?

Årets nobelpris i kemi tilldelas Emmanuelle Charpentier och Jennifer A Doudna för deras utveckling av...

Mindre butiker ratar tobaksprodukter – men de stora livsmedelskedjorna släpar efter

Den nya tobakslagen från 2019 som innebär att butiker och försäljare själva måste stå för...

Gilla detta: