Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen...

Koldioxid kvar över 100 000 år

En del av den koldioxid vi människor släpper ut i...

Klimatsmarta menyer får stor effekt på köttkonsumtionen

Med hjälp av små förändringar på restaurangmenyer kan man åstadkomma...

Förorenade kemikalier hotar Vättern

Köldmedierna i nya kylar, frysar och luftkonditioneringsanläggningar skulle vara mer...

Läckage av antibiotika också en klimatfråga

Överdriven antibiotikaanvändning i exempelvis djurindustrin är inte bara en fråga...

Fågelinfluensan fortsätter att skapa problem i stora delar av världen

Varianter av högpatogent fågelinfluensavirus fortsätter att spridas och orsakar dödlighet...

Pantsystem för take-awayförpackningar växer fram

Engångsförpackningarna i restaurangbranschen blir allt fler, samtidigt som återvinningsgraden är...

Gilla detta: