Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ny skribent i Mat & Klimat

GRY FAHLVIK LOOS NY SKRIBENT I MAT & KLIMAT Mat & Klimat presenterar en ny...

Låt jordbruket leda vägen ut ur klimatkrisen

Det finns ett gammalt talesätt som säger att “En gång i livet behöver man en...

Egypten ska exportera förnybar el till Grekland

Europas länder oroar sig för en kommande vinter präglad av den globala energikrisen. Samtidigt planeras...

Minskat matsvinn effekt av inflation och högre matpriser

Företagets totala omsättning ökade med 35 procent mellan de två perioderna, vilket man menar till...

Artificiell fotosyntes ger möjlighet till framtida fossilfritt bränsle

Vid Uppsala Universitet är en av de metoder som studeras artificiell fotosyntes. Men forskningen är...

Klimatlat är klimatsmart

Historien är full av människor som offrat sina liv för syften som vi idag finner...

Välj ekologiskt snabbkaffe från Brasilien utan mjölk

Mot bakgrund av att vi svenskar är storkonsumenter av kaffe - hela 7,2 kg per...

Så kan minskat matsvinn på åkern öka odlarens lönsamhet

Matsvinn uppstår i alla led från jord till bord. Svinnet i butiker, restauranger och i...

Multinationella livsmedelsbolag ger hopp om storskalig övergång till regenerativt jordbruk

Inför Cop27, FN:s klimattoppmöte i Egypten, kommer argumentationshjälp från oväntat håll: multinationella livsmedelsföretag som Bayer...

Gilla detta: