Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Krönika: Mat, klimat och kärlek

Mat är en form av kärlek, skriver Thomas Ekbom. Så också våra försök att värna...

Broccolipasta med tofu – 0.2 Kg CO2e

Här är en som kräver minimalt av dig och med ingredienser man ofta har hemma...

Tillgång till mat avgörande – om fred ska uppnås i Sahel

Det finns direkta kopplingar mellan den extrema fattigdomen och konflikterna i Sahelregionen strax söder om...

Ny rapport: Den globala återhämtningen inte grön nog

Det är bara en handfull av världens stora ekonomier som lyckats införa en klimatpositiv grön...

Svensk elproduktion slår rekord – men nätkapaciteten är otillräcklig

Vi producerar och exporterar el som aldrig förr, ändå tvingas företag som Pågen skjuta upp...

Småskalig elproduktion stärker fattiga i Brasilien

Satsningar på lokal elproduktion kan bli ett lyft för miljontals fattiga i Brasilien. I flera...

SLU-forskare äter ett år gammal yoghurt – folkbildar om matsvinn

Ingrid Strid, som till vardags forskar om livsmedelssystemets miljöpåverkan vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU), har nyligen...

Vegansk Indisk Pumpacurry – 0.2 Kg CO2e

Den här klimatsmarta grytan kommer från Kerala i södra Indien och görs egentligen på flaskkurbits...

Danmark avlivar 15 miljoner minkar efter utbrott av muterat coronavirus

Den danska regeringen inför ett totalförbud mot minknäringen sedan minst tolv personer smittats av ett...

Gilla detta: