Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Moder matjord del 3: Att regenerera jordhälsa – alternativa visioner för framtidens hållbara lantbruk

Vad finns det för alternativa vägar framåt för världens matproduktion? Hur ska vi lyckas mätta...

Forskare: Vattenfrågan nyckeln till fred runt Tchadsjön

Den grunda Tchadsjön var tidigare en av världens största, men de senaste årtiondena har sjöns...

Mrs Pankhursts veganska soppa – 0.1 kg CO2e

Den 22 oktober 1913 sitter Emmeline Pankhurst och äter en vegetarisk soppa. Det låter kanske...

Krönika: Enkla tips för en hälsosam vardag

Det finns så många miljoner artiklar om hälsa, välbefinnande och att gå ner i vikt...

EU:s jordbruksreformer: Gröna framsteg eller greenwashing?

Över 300 miljarder euro stod på spel när ministerrådet och EU-parlamentet samlades på var sitt...

IPES-expert: Krävs mer mångfald i matsystemet

Världens matproduktion är i allt för stor grad inriktad på ett fåtal grödor som ris...

Stor potential för tidvatten- och vågkraft

Vi lever i en tid då behovet av investeringar i förnybar energi är stor. Väldigt...

EU-regler bakom LRF:s slopade beteskrav

Lantbrukarnas Riksförbunds extrastämma har beslutat att organisationen ska driva frågan om att beteslagstiftningen ändras så...

EU-parlamentet röstar om vegokorvens framtid – “Urbota dumt”

Vegokorven kan ha nått sitt bäst-före datum. Nästa vecka ska nämligen EU-parlamentet rösta om två...

Gilla detta: