Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Brittisk välgörenhetsorganisation gör om betesmark till skog

Den brittiska natur- och kulturskyddsorganisationen National Trust har beslutat att konvertera 18,000 hektar betesmark till...

Vegansk Flygande Jacob

En kär gammal klassiker, men gjord på favoriten kikärtor istället. Vår samarbetspartner Klimato har räknat...

Dumpstring – gör klimatet och miljön en tjänst

Varje dag kastar livsmedelsaffärerna stora mängder livsmedel, där bäst före datum har gått ut eller...

Nederländerna vill få bukt med luftföroreningar – betalar grisbönder för att lägga ned

Nederländerna är världens mest gristäta land; lägg ihop Skåne och Småland och du får den...

LRF-rapport: Stor potential för svenskt växtbaserat

“Sluta prata om vego som trend”, skrev näringsfysiologen Linda Bakkman i en krönika i Svenska...

Här görs framtidens hållbara mat

Lokalproducerad, klimatsmart, ekologisk, prisvärd och välsmakande, kan det bli bättre? Alla epitet stämmer väl överens...

Isabelle Axelsson, Fridays for Future: “Det enda priset vi vill ha är en framtid”

Det som började med en 15-årings envisa skolstrejk utanför Sveriges riksdag för lite mer än...

Gustaf Skarsgård ansluter till forskningsexpedition i Antarktis

Gustaf Skarsgård följer med en grupp marinbiologer för att tillsammans med Greenpeace uppmärksamma hoten mot...

Frankrike förbjuder massdödandet av tuppkycklingar från 2021

7 miljarder. Så många nykläckta tuppkycklingar dödas varje år genom gasning eller malning i den...

Gilla detta: