Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Ny rapport: Köttindustrins kostnader är åtta gånger större än nyttan

Köttindustrins nackdelar är större än dess fördelar enligt en ny rapport från Impact Institute. I...

Bokashi – maximalt utnyttjande av ditt köksavfall

Bokashi – maximalt utnyttjande av ditt köksavfall Tycker du om denna artikel? Stöd oss! Fler...

Mångfalden ökar i Bredforsens naturreservat

Upplandsstiftelsen arbetar förstås inte enbart med våtmarksrestaurering, utan också med att återskapa naturskogar, och däribland...

Skogsbruket som sköts från ovan

Allt större fossildrivna skogsbruksmaskiner svarar både för stora koldioxidutsläpp och förstör de skogar de kör...

Så kan återskapade våtmarker rädda Östersjöns botten

Faktum är att 90 procent av Sveriges våtmarker i slättlandskapen nu står uttorkade och avger...

Njutningsbara jordgubbar och smultron fullproppade med nyttigheter

Jordgubbar innehåller järn och rikligt med antioxidanter. I jordgubbar finns även C-vitaminer som ökar produktionen...

Köttet upp på bordet i ny podcastserie

För att minska polariseringen i debatten om framtida produktion och konsumtion av kött driver SLU...

Vi lever i en köttnorm

Jag har, liksom många andra som inte äter kött, vant mig vid att ständigt bli...

Snaskets påverkan på miljö och hälsa

Att en kost bestående av mer vegetabilier och mindre kött är bra för både hälsa...

Gilla detta: