Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Producera mat till människor, inte foder till djur i köttindustrin! – Del 2.

Sandra Lamborn, kampanjledare för hav och jordbruk på Greenpeace, har intervjuats av Mat & Klimats...

RECEPT på väldigt god vegansk smörgåstårta

Förbered tårtan dagen innan så smakar den bäst, men garnera först någon timme innan servering...

Lula da Silvas första tid vid makten – avskogningen minskar, men är det tillräckligt?

Under Lula da Silvas första halvår som president i Brasilien har avskogningen i Amazonas minskat...

Producera mat till människor, inte foder till djur i köttindustrin! Del 1.

Sandra Lamborn, kampanjledare för hav och jordbruk på Greenpeace, har intervjuats av Mat & Klimats...

Matskog i trots mot bibelns bud

Mat och klimat har tidigare skildrat hur Lia Starälv etablerat Solkulla matskog. Så här ett...

WWF:s inspel till Livsmedelsstrategi kan få draghjälp av näringslivet

I februari aviserade landsbygdsminister Peter Kullgren att det är dags för en Livsmedelsstrategi 2.0. Under...

Växtbaserad kräftskiva med kronärtskocka

Som vegan och vegetarian kan kräftsäsongen vara en rätt ansträngande period. De söta vattenlevande djur...

Superbäret lingon och skogens guld kantareller

Lingon är en av de nordiska skogarnas kraftfullaste hälsobären. Studier har visat att lingon är...

Labbodlat kött godkänt för försäljning i USA

Labbodlat kött är livsmedel där man istället för att föda upp och slakta djur tar...

Gilla detta: