Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

FN: Nya åtgärder krävs för att skydda världens skogar

Pandemin har inneburit ytterligare ett hot mot arbetet för att skydda världens skogar – men...

Lätt att göra rätt – Coops nya hållbarhetsapp pressar leverantörerna

Hur hållbar är matvaran du just plockat ned från butikshyllan? Scanna så får du se!...

Svamppionjärerna expanderar: Mycorena bygger proteinfabrik i Falkenberg

Flera tusen ton svampprotein till den svenska livsmedelsindustrin 2030. Det är målet för göteborgsbaserade uppstickaren...

Minknäringen får miljonbidrag – pressen ökar på regeringen och EU

Regeringens beslut att ge minknäringen 60 miljoner i ersättning möter skarp kritik från djurrättsorganisationer och...

De ska fånga in kolet ur luften – “motsvarar 40 miljoner träd”

För att klara klimatkrisen krävs mer än bara minskade utsläpp. På Nordic DAC group ser...

Ledare: Kritiken mot taxonomin är välförtjänt – biobränslen inte långsiktigt hållbara

Förra veckan presenterades EU:s nya taxonomi som innebär grönt ljus för “hållbara investeringar” i bland...

Pandemin tvingar Delhis fattiga att återgå till smutsig energi

Coronakrisen har avslöjat många sidor av den omfattande fattigdomen i den indiska huvudstaden. En tydlig...

Analys: Världens rika länder skärper klimatmålen – ett viktigt steg på vägen

I veckan togs några mycket viktiga steg i kapplöpningen för att bromsa klimatkrisen. På Bidens...

Debatt: Svensk skogsindustri missbrukar skogen

Svensk skogsindustri brukar inte skog: den missbrukar skogen, vårt lands resurser och våra medborgares mångtusenåriga...

Gilla detta: