Mat och Klimat

Vi måste få in FRAMTIDSPERSPEKTIVET i alla beslut!

Tycker du om denna artikel?

Sättet att angripa alla dagens grundproblem är skrämmande. Allt bottnar i att vi skall vänta o se eller göra enorma utredningar om redan kända fakta. Alla nyhetsmedia är bara dagsorienterade, vilket gör att inga framtidsalternativ på 20-50 års sikt presenteras.

Vi har fortfarande ingen OBEROENDE framtidsminister med ett framtidsdepartement, där man kan visa olika scenarier för framtiden. Presentera en värld som är möjlig o uthållig på LÅNG sikt, inte på 1-4 år, som gäller nu. Parisavtalet 2030 är, som jag ser det, helt omöjligt att uppnå. Varför? Därför att allt i samhället bygger på en expansion av produktionen på 400 procent inom 50 år. Ett exempel: Heathtrows flygplats skulle dubbleras till 2030, men stoppades tillfälligt (?) pandemin. OBS att vi ännu inte hartagit fram ett acceptabelt, miljövänligt flygbränsle att satsa på. Därför måste flyget under ett antal år, kanske många, vänta med sin kopiösa expansion.

Samma sak gäller för de flesta branscher. VÄNTA tills rätt långsiktiga förutsättningar finns. Vi måste få in FRAMTIDSPERSPEKTIVET i alla beslut!

Åsikter och kommentarer


Dina åsikter och kommentarer är viktiga för Mat & Klimat!

Vi vill gärna veta vad du tycker.

Skriv till oss:

Tycker du om denna artikel?

SENASTE NYHETERNA

Visited 24 times, 8 visit(s) today

Gilla detta:

Upptäck mer från Mat och Klimat

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa