Mat och Klimat

MILJÖ

Så kan minskat matsvinn på åkern öka odlarens lönsamhet

Matsvinn uppstår i alla led från jord till bord. Svinnet i butiker, restauranger och i...

Multinationella livsmedelsbolag ger hopp om storskalig övergång till regenerativt jordbruk

Inför Cop27, FN:s klimattoppmöte i Egypten, kommer argumentationshjälp från oväntat håll: multinationella livsmedelsföretag som Bayer...

Vindkraften kan ge nytt liv till Östersjön – genom vätgas

Syreskulden i Östersjön är i år den största sedan mätningarna påbörjades 1970. Med syreskuld menas...

Fortsatt debatt om höghastighetsjärnväg är bra eller dålig klimatpolitik

En direkt konsekvens av det pågående regeringsskiftet är att planerna på höghastighetsjärnväg läggs i malpåse...

Konsekvenser för mat & klimat med ny regering

Förhandlingar förs nu mellan Sverigedemokraterna, Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna om ny regeringsförklaring. Vad kommer den...

Delade meningar om kött från betande djur ryms inom en hållbar livsmedelskonsumtion

I debatten kring köttindustrins miljöpåverkan framhålls oftast att betande djur är gynnsamt för den biologiska...

Mat till enorma mängder kasseras – medan hungerkrisen förvärras

Varningarna för en kommande masshunger i flera utvecklingsländer blir allt fler och alltmer akuta. Detta...

Extrem värme förödande för Kashmirs bönder

Under året har Kashmir drabbats av flera värmeböljor – och effekterna är förödande för lantbrukarna...

Ultuna permakultur inspirerar villaägare till att odla sin trädgård

I början av 1950-talet arbetade omkring 870 000 människor inom jordbrukssektorn i Sverige. Trots att...

Gilla detta: