Mat och Klimat

MILJÖ

Mångfalden ökar i Bredforsens naturreservat

Upplandsstiftelsen arbetar förstås inte enbart med våtmarksrestaurering, utan också med att återskapa naturskogar, och däribland...

Skogsbruket som sköts från ovan

Allt större fossildrivna skogsbruksmaskiner svarar både för stora koldioxidutsläpp och förstör de skogar de kör...

Så kan återskapade våtmarker rädda Östersjöns botten

Faktum är att 90 procent av Sveriges våtmarker i slättlandskapen nu står uttorkade och avger...

Njutningsbara jordgubbar och smultron fullproppade med nyttigheter

Jordgubbar innehåller järn och rikligt med antioxidanter. I jordgubbar finns även C-vitaminer som ökar produktionen...

Köttet upp på bordet i ny podcastserie

För att minska polariseringen i debatten om framtida produktion och konsumtion av kött driver SLU...

Snaskets påverkan på miljö och hälsa

Att en kost bestående av mer vegetabilier och mindre kött är bra för både hälsa...

Re:Tuna – exempel på gräsrotsinitiativ som gör skillnad

Konceptet är lika enkelt som genialt. Personer som har saker de vill slänga, men samtidigt...

Klimat och demokrati fokus i nya barnböcker

Klimat och demokrati fokus i nya barnböcker Tycker du om denna artikel? Stöd oss! Fler...

Italienskt förslag om att förbjuda labbkött väcker starkt motstånd

Medborgarinitiativet End the slaughter age lanserades den 5 juni 2022. Den som undertecknar namninsamlingen ställer...

Gilla detta: