Mat och Klimat

Fler artiklar av denna författare

Mat & Klimat presenterar en ny Skribent, som kommer att skriva då och då framöver. Vi låter Vanja Gauffin presentera sig själv här.

Välkommen Vanja!

Stefan B Nilsson, chefredaktör

Mat & Klimat presenterar en ny Skribent, som kommer att skriva då och då framöver. Vi låter Vanja Gauffin presentera sig själv här.

Välkommen Vanja!

Stefan B Nilsson, chefredaktör

 
Från konsument till självhushållare, från karnivor till flexitarian, från yrkeslärare till skribent. Man hinner göra ganska många nittiograders svängar under en livstid, det är bara att hålla i hatten och åka med! Mitt namn är Vanja Gauffin och mina största intressen rör sig just kring mat, klimat, djur, natur och hållbarhet.
 
 
Som person är jag jordnära och det kommer de flesta av mina texter också att vara. Att bruka jorden utan att missbruka handlar för mig om att ta hand om jorden och allt levande som ryms på den. Att odla, vårda och även gallra. Jag räknar mig själv som självhushållare, trots att omfattningen inte är lika stor som den var för några år sedan, då allt på min tallrik utom saltet var hemodlat, hemslaktat eller hemjagat och till sist hemlagat.
 
Mina artiklar kommer att handla mycket om att söka balans, dämpa rovdrift, att hitta möjligheter för omställning i det stora som i det lilla. Jag tycker om att inspirera och så frö till nya tankar och jag är mycket tacksam över att få chansen att göra det, och att själv utvecklas här via Mat & Klimat!
 

Vanja Gauffin

SENASTE NYHETERNA

Visited 11 times, 4 visit(s) today

Gilla detta:

Upptäck mer från Mat och Klimat

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa