Mat och Klimat

ALLA ARTIKLAR

Matskog i trots mot bibelns bud

Mat och klimat har tidigare skildrat hur Lia Starälv etablerat Solkulla matskog. Så här ett...

WWF:s inspel till Livsmedelsstrategi kan få draghjälp av näringslivet

I februari aviserade landsbygdsminister Peter Kullgren att det är dags för en Livsmedelsstrategi 2.0. Under...

Växtbaserad kräftskiva med kronärtskocka

Som vegan och vegetarian kan kräftsäsongen vara en rätt ansträngande period. De söta vattenlevande djur...

Superbäret lingon och skogens guld kantareller

Lingon är en av de nordiska skogarnas kraftfullaste hälsobären. Studier har visat att lingon är...

Labbodlat kött godkänt för försäljning i USA

Labbodlat kött är livsmedel där man istället för att föda upp och slakta djur tar...

Uppsala:2030 samlar engagemang för smartare konsumtion

Hållbarhet behöver inte bara handla om pekpinnar och förbud. Uppsala:2030 visar istället hur företag som...

Snabbt ökad efterfrågan på växtbaserad mat i Tyskland

Om någon pratar om tyska matvanor är det inte osannolikt att du associerar till korv...

Enorm ökning av investeringar i förnybar energi i USA

Enorm ökning av investeringar i förnybar energi i USA Tycker du om denna artikel? Stöd...

Frysta grönsaker och bär ofta att föredra.

Det finns flera fördelar med att välja frysta grönsaker och bär, både för miljön och...

Gilla detta: