Mat och Klimat

KULTUR

Urfolken – naturens underskattade väktare

Experter brukar påminna om att världens ursprungsfolk har en helt avgörande roll för skyddet av...

Konsten att blunda inför det onda

Kan det finnas ett samband med krigets fasor och vår kollektiva blindhet inför vad vi...

Med livsstilsförändringar kan vi klara 1.5-gradersmålet

Hur mycket kan vi egentligen konsumera om vi ska klara klimatmålen? Ett försök till svar...

Skogsträdgårdar allt populärare odlingsform

En särskild nisch av regenerativt jordbruk är så kallade skogsträdgårdar. En skogsträdgård är en odling...

Antalet allvarliga skogsbränder kan öka snabbt

Världen riskerar att drabbas av många fler allvarliga skogsbränder på grund av klimatförändringar och hur...

Ett fönster mot själen – historien bakom den svartögda bönan

Black Eyed Peas – bara namnet ger en känsla av den amerikanska Södern, varma nätter...

Jordbruksexporten allt viktigare för Brasiliens ekonomi

De storskaliga jordbruken har blivit allt viktigare för Brasiliens ekonomi. Men för att få bukt...

Mänsklighetens första comfort food – den älskade kikärtan

Sedan den började odlas i Mellanöstern för drygt 10 000 år sedan har inget kunnat...

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen så att alla människor på...

KULTUR

Gilla detta: