Mat och Klimat

KULTUR

Mänsklighetens första comfort food – den älskade kikärtan

Sedan den började odlas i Mellanöstern för drygt 10 000 år sedan har inget kunnat...

Anders Wijkman om befolkningsfrågan: Ett “hasardspel med naturen”

Det krävs politiska åtgärder för att bromsa den globala befolkningsökningen så att alla människor på...

Koldioxid kvar över 100 000 år

En del av den koldioxid vi människor släpper ut i atmosfären blir faktiskt kvar där...

Klimatsmarta menyer får stor effekt på köttkonsumtionen

Med hjälp av små förändringar på restaurangmenyer kan man åstadkomma stor skillnad. Det kan handla...

Klimatet får allt fler svenskar att välja bort kött

Andelen veganer och vegetarianer i Sverige har aldrig varit så hög, visar en ny undersökning...

Frihandelns fångar – recension och sammanfattning

Tänk att en kritisk bok om internationella handels- och investeringsavtal kan vara så pass medryckande...

KULTUR

Visited 33 times, 8 visit(s) today

Gilla detta: